lördag 3 juli 2010

Den allra bästa maten på årets varmaste dag

Jag har varit lite dålig på att matblogga (också) på sistone, så här får ni ett iallafall!

Rimmad & Grillad revbensspjäll av linderöd med rödvinbärsglasyr.

Rimmade revbenen i ett saltlake av 2,5 l vatten, 0,5 dl socker och 5 dl salt.Det blev 1,5 vecka, men hälten hade ju räckt... Jag struntar i salpetern, det kan man ju givetvis ha om man vill ha röd färg på köttet (och lite onödiga tillsatser)

Penslade med en glasyr gjort på ett par dl outspädd rödvinbärssaft, ett par matskedar prima honung från en småskalig bi-odlare i sverige, min moster mao. Samt en skvätt köpe chili.

Grillade i sedvanlig ordning och serverade strimlad vitkål till som hade fått sällskap av soltorkade hackade tomater och en burk creme fraiche och lite majonäs och peppar o salt. och några färskpotatisar och lite sallad och rädisor från landet.

Men SÅS DÅ ??? Nää, ingen sås. Det är så gott ändå!