Nu kan vi mjölka det vi behöver istället. Jag försöker hålla det på ca 5 liter om dagen, det är vad vi lätt gör åt.
Förövrigt har hösten kommit, hur vet man det? Tvätten torkar inte längre, därför vet man!
Vi säljer av livdjur och i nästa steg är det slakt och sen har vi bara kvar föräldradjuren och ev. nytillskott som vi sparar för egen del av sommarens djur-ungar. Ganska skönt, inte att sälja och slakta i sig, utan att man ser resultat av arbetet och den roliga men intevsiva perioden med djuruppfödning tar slut.
Man går in i vinterlunken med fodring och skitskottning snart... Och börjar planera NÄSTA års avelsarbete!
Ny bagge har vi tingat och jag ska åka o se på nästa års tjur...
På odlingsfronten är det fullt ös på att ta vara på det som kan tas vara på inför vintern, sylt o saft är i det närmaste klart.. Äpplen ska jag ta tag i nu, plommonen är inte riktigt klara.. men grönsaksfronten har jag inte börjat på än, inläggningar och mjölksyrning..
Det var en kortfattad lägesrapport! På återseende hoppas jag ;)