måndag 15 mars 2010

En dag på chokladskolan

För dom som inte vet är jag elev på Chokladskolan i Nora. I söndags var det dags igen för en heldag.
Dagens övningar var följande: Polkagrisar, koka ganache och fondant, dvs. fyllning till t.ex after eight, dekorering av praliner med överföringsark (se bild nedan med citronerna) Stämpling och pudring med kopparfärger, doppning av praliner med doppgafflar och spansk modelleringschoklad! Vi gjorde en varsin ros och flätade en varsin korg av choklad!
Som vanligt blev det en fullmatad dag! Det är intevsivt med sockerlag som kokar till höger och vänster och choklad som ska tempereras och kylas och tableras hit och dit... Men det hinns med några koppar kaffe och gott om skratt :)
Det känns väldigt lyxigt att stå med choklad upp över armbågarna och hälla ut blanka vackra praliner ur gjutformarna, som värsta proffsen!!!
Fortsättning följer... Nästa gång tror jag visst vi ska lära oss göra gourme-glass........ :D