Dagens övningar var följande: Polkagrisar, koka ganache och fondant, dvs. fyllning till t.ex after eight, dekorering av praliner med överföringsark (se bild nedan med citronerna) Stämpling och pudring med kopparfärger, doppning av praliner med doppgafflar och spansk modelleringschoklad! Vi gjorde en varsin ros och flätade en varsin korg av choklad!
Det känns väldigt lyxigt att stå med choklad upp över armbågarna och hälla ut blanka vackra praliner ur gjutformarna, som värsta proffsen!!!
Fortsättning följer... Nästa gång tror jag visst vi ska lära oss göra gourme-glass........ :D
6 kommentarer:
Det verkar verkligen JÄTTEROLIGT!! Jag var inne på deras hemsida och kikade, och gisses vad mycket kul ni får göra! Jag vill också!!! Synd att det är såpass dyrt, och så långt borta...Fast det är nog egentligen tur att jag inte kan gå ngn sådan kurs, jag har inte självdisciplin att "bara" göra, utan måste ÄTA också! =)
Det är faktist inte dyrt, man får valuta för pengarna!
Ja det tror jag absolut, det verkar väldigt seriöst och omfattande. Men det är mkt pengar. många kronor, liksom, även om man får valuta för vartenda öre...
Nästa gång du är dit räknar jag med ett besök på hemvägen så att jag får utvärdera resultatet, hehe.....
Jaja, bara kaffepannan är varm Gunnar så kommer vi :-)
Skicka en kommentar