lördag 31 maj 2008

Mer recept!!

1 kg morötter

Skala morötterna och skär dem i bitar. Koka dem sedan i cirka 3 minuter. Mosa dem grovt.

1 kg rabarber

Sköj rabarbern och skär den i tunna bitar.

1 dl vatten
1 kg socker

Lägg rabarber och morotsmos i en syltgryta. Blanda ner socker och vatten. Koka i cirka 20 minuter. Häll upp sylten på rengjorda burkar.

Passar utmärkt till ost och kex.


Detta har jag gjort idag och en sylt till med rabarber och jordgubbar och ekologisk äkta vanilj.... mm.. längtar nästan tills det är vinter och 15 minus och snålblåst, då ska vi äta pannkakor med sylt och grädde.

Som ni förstår har jag fått tag i rabarber, massor.. TACK SARAH! *kram* Provianterar gärna lite till.................... Sarah hade världens häftigaste rabarberodling!! Jag lovar!!

Vi var där på kurskvällen, smaker från naturen. Hade fantastiskt trevligt och ser framemot fler tillfällen!! Se bilder mm. på Storegårdsbloggen, där finns även en pytteliten tjej på bild! Undrar vem..?

Om ni undrar varför jag inte hinner blogga så mycket? Svaret är kor.. Våra kor i grannens hage..detta kommer att sysselsätta mig ett tag.. Lovar att lägga ut en bild, eller ännu hellre film på den läbbiga tjuren som dom har hitatt.. Då hör ni ljud också!! Burr..scary!!

1 kommentar:

Anonym sa...

Åh det låter ju som vår morotsmarmelad, fast vi har citroner istället för rabarber!
Kram