Ifall ni ska ha maskrosvin i år!
Dom sista maskrosorna blommar ut imorgon verkar det som.. Jag plockade glatt igår..och idag är allt på solsidan bara fjun...
Kunde få ihop lite till en maskrossirap.. men det satt hårt inne..
Har använt barnarbetare i plockningen, det är deras små klåfingrar helt perfekta till! Dom ska inte bara plockas utan man ska endast plocka själva kronbladen.. Det är drygare än man tror att få ihop 3 liter med maskroskronblad.. Men vad gör man inte... Det blir gott!
Nygjort smakar det precis som cider utan kolsyra..Det ska visst gå att få bubblor i det med en sockerbit i eller nåt.. Har inte testat..Men annars sägs det också att det kommer att vara som finaste champagne om 25 år.
Misstänker att jag behöver en vinkällare snart.
Har gått o grunnat på detta med syrenen.. det borde gå att använda syren med maskrosvinsreceptet..borde gå..
Kan meddela om syrensaften att luktar ljuvligt i vårt kök nu. Färgen är helt underbar!!! Och har provsmakat lite försiktigt och det är supergott också! Det blir helt klart en sats till..eller flera.. O så löjligt enkelt är det ju också!!!!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar