Hittad i medmera-tidningen. Suveränt god!
Lingonfudge
Rör ihop 3 dl socker, 1 1/2 dl mjölk, 1 1/2 dl grädde och en msk sirap i en tjockbottnad kastrull. Koka på medelvärme till 125 grader.Rör om då o då.
Ta av kastrullen. Blanda i 50 g vit choklad och 50 g smör. Låt svalna till 70 grader. Rör inte!
Blanda ner 3/4 dl frysta lingon. Häll i pappersklädd form. Låt stelna i kyl. Skär i bitar.
2 kommentarer:
Mmm.. låter jättegott! Men jag har inga lingon juh! Kan man ta råröda lingon istället?
Jag ska också testa. Lingon har jag i mängd i frysen. Bra att få undan lite om det blir ett bra lingonår 2009.
Men knappt en deciliter förslår ju inte långt. Jag räknar om grundreceptet och tar hinkar i stället för dl-mått. Kokar i brygghusgrytan och hoppas det blir minusgrader i jul för kylen är inte så stor.
Sedan kan jag bjuda hela byn och alla bloggar-vänner på Fudge-party!
Skicka en kommentar