torsdag 26 mars 2009

Det korrekta sättet att förtära memma!

Ovispad grädde och en nypa socker på


Här kommer en snabbkurs i memma. Det är en finsk påskdessert som dyker upp i affärerna så här dags på året.
Jag vill klargöra en sak : Det smakar inte choklad !! Det är en allmän fördom att den ska smaka choklad..och så tycker folk att det smakar jätteilla för att det smakar inte det minsta chokladaktigt ens.
Jag passar på att klargöra en sak till: Grädden ska inte vara vispad!! Det vill jag inte ens smaka på, det vore vrål-äckligt med vispad grädde på memma *fy fy fy*
Det värsta är att jag har t.o.m. hört folk haft på strössel på vispgrädden till memman. Jag lovar att jag skulle nog kräkas då... ;)
Men efter konstens alla regler är det gott, men man måste passa sig för att ta mer än nödvändigt, ifall man inte tänkt befinna sig i friskluft resten av dagen... Ni fattar vad jag menar.....

3 kommentarer:

Linda Färnevik sa...

Memma, vad är memma? Katrinplommon i...?

Familjen Andersson sa...

Du får köpa o testa ;)
Inga katrinplommon, råg och malt i princip, kryddat med pomerans!

Anonym sa...

Eller så bjuder du in dina vänner på ett smakprov :-), jag har heller aldrig provat