lördag 17 januari 2009

Bearnaise-sås

Åsa: Om du o jag hade vetat det jag vet idag, då hade vi nog haft råd att köpa en pytteliten köttbit också , iallafall en gång per termin, till riset och såsen..och bostongurkan ;)

Jag har alltid blivit itutad att bearnaise-sås är svårt att göra och det bara skär sig o jävlas. Så jag har liksom inte ens funderat så mycket över det.. Klart vi köpt nån påse ibland..men undvikit för det mesta..

Nu tog jag mig mod och satte igång. Blev så sugen när jag upptäckte att jag tinad en hel bit med biff. (Jag visste inte vad det var jag tog ur frysen...Överraskningmoment är kul)

Dom som uppfan pås-såsen måste vara nån sorts geni som fått en halv värld att vispa det istället med vatten och tillsätta smör, istället för att vispa äggulor och kryddor och tillsätta smör.

Oooh, det var grymt gott!

1 kommentar:

Linda Färnevik sa...

Ja riktig bearnaise går inte av för hackor! Och precis som med majonäs, så är det inte alls svårt, det skär sig inte så länge man håller vispen i rörelse! =)