tisdag 20 maj 2008

Titta vilka Alfred är pappa till :)

Första kalaset



Jimmy & Fredrik

Titta vilken stilig brorsa jag har! och äpplet fakller inte långt från trädet heller... ;)




Pia & Elton

Ponnyridning är ju givet inslag.

Då har vi avklarat ett kalas då. Ungarna tycker så klart det är toppenroligt! Vi fick besök av Pia & Daniel med barn, Britta, Astrid och Elton. Och Linda o Alma och Brorsan o Ingela med Filippa & Fredrik.

Vi började med att grilla korv och hade dom sedvanliga tillbehören. Det är bra gott att "lyxa" till korven med räksallad och lök även hemmavid...

Istället för tårta avnjöts det alltså bananasplit i tårtform, det var det jag skulle ha marängbotten till. Kan informera att det blev jättegott och lyckat! Omväxling till den ständiga tårtan...

Måndag igen

Det är otroligt vad veckorna går fort! Jag hänger inte med...

Idag har jag skickat sista paketet med avelsägg för i år ..tror jag.. Packningsmaterialet börjar ta slut..

Ni som undrar vad det ska betyda ska jag berätta för.
Drt skickas ägg kors o tvärs i hela världen som det ska bli små kycklingar och ällingar och gåsbäbisar mm. av. Man samlar på äggen några dagar, vänder dom minst två gånger om dagen och pysslar om dom.. Sen packar man dom omsorgsfullt och skickar med lantbrevbäraren, även postis kallad.

Meningen är att dom ska komma fram på ett dygn, det gör dom för det mesta. Mottagaren låter dom vila ett par dagar och lägger dom sedan under hönan eller i sin kläckare. Fantastiskt eller hur!!!

Idag har det förberetts för kalas imorgon. Ja, man måste ju skotta lite inomhus innan man släpper in folk.... :0.. Och så har vi gjort en marängbotten, vad det ska bli berättar jag imorgon! Med lite tur kanske det blir bildbevis också !!

Idag har vi också hivat ut akvariet. Hur kunde jag vara så dum och tro att det skulle gå ha nåt sånt i ett hus med små barn??!!?? Dom har blivit matade med ketchup och remoulade sås, fått pärlor och mycket annat. Men såpa, det tålde dom inte. No more akvariefiskar här!!