söndag 3 januari 2010

Hästiga dagar


Tömkörning för tredje gången!
Andra gången selade jag på och körde direkt från gårsplanen, det krävdes lite övertalning för att lämna kompisarna och hon hade inte riktigt klart för sig vad jag ville i svängarna..
Men idag hade poletten trillat ner! Inga problem att gå ifrån dom andra hästarna eller nånting annat heller för den delen.
Om jag bara visste var jag lagt slangarna, skulle jag nu sätta på dom. Men annars tömkör jag utan lite till... Vi har ju verkligen ingen brådska, hon ligger jättebra till!
Malin undrade i en kommentar när man kan börja sela på. Det kan man göra när man vill, den är varken tung eller gör ont, ju tidigare desto bättre i princip.
Även om jag brukar ta det när jag börjar tömköra, för min del känns det bra att göra allting i ett svep. Av nån anledning upplever jag att allting går enklare om man kan hela tiden ta nya steg i inlärningen.
Nyheter från Henning!
Han gick o tokvann på Axevalla igår med många längder :)
GRATTIS säger vi till nya tränaren och ägaren och gratulerar stort även uppfödaren, mig själv mao ;)
Han gjorde en start direkt i ny regi, men blev enligt uppgift störd till galopp. Sen var han anmäld direkt till nytt lopp, men drabbades av en förkylning, uppenbart är han frisk nu.
Vi glädjs verkligen!

Det duger visst att åka ponny och vagn i snövädret också.