söndag 7 juni 2009

Kval, familjedag och lite mer fågelblogg

Henning kvalade in idag i fullt godkännd stil. Han börjar växa i rocken han med även om han har en bit att vandra än. Notera trasiga vänsterdäcket på bilden! Han blev litegrann påkörd bakifrån och ena däcket small, han kämpade ändå, på fälgen, med innerslangen runt hjulaxeln och yttergummit slängandes..
Icas familjedag. Vad vi hade fullt upp ungarna o jag! Vi skulle hinna åka karusell, gå igenom lott- och chokladhjulsstånden och gå på provsmakningar och hoppa hoppborg ... Mellan värmning och loppet..VI HANN!

Den här lilla starungen har idag haft rejäl tur med sig! När Jörgen öppnade verkstadsporten så kom det utflygandes en sparvhök! Vi stog som frågetecken...
Lite senare sprattlade det på verkstadsgolvet och fram kommer denna lilla vän. Förmodligen flög han in och var jagad av höken... Dom kanske flög i fönster bägge två och låg avsvimmade när vi stängde dörrarna?


Mango-yoghurtglass


Ska försöka återge receptet. Som vanligt har jag höftat, så exakta mått är det lite si o så med...

Skär en jättestor mango eller två normalstora i småbitar och frys in.
Vispa 4 ägg och ca 6 msk socker pösigt (och tillsätt en gnutta glukos). Kör frysta mangon med lite grdde i en mixer så att det blir en smet. Blanda smeten och klicka i en halv hink med turkisk yoghurt. Tillsätt också en gnutta äkta vanilj i.
Har du ingen glassmaskin så går det bra att frysa i frysen också, men man måste röra om ofta.

Det här med glykosen..vet inte om det gör nån nytta egentligen, inbillar mig att glassen inte smälter lika fort då, hemmagjord glass smälter ju ner på ett ögonblick annars. Jag provade att ha i lite eftersom jag ändå hade sen julgodiset.