fredag 8 augusti 2008

Gifflar




Stora smörgåsgifflar

75 gram smör
6 dl mjölk
50 g jäst
1 msk sirap
2 tsk salt
15 dl vetemjöl
1 ägg till pensling

Smällt smöret.Häll i vätskan. Värm till fingervarmt. Smula i jästen och lägg i salt och sirap.
Arbeta degen. Jäs 30 min.
Arbeta degen smidig. Dela degen i 4 delar och kavla ut till rundlar, ca. 25 cm i diameter.
Sporra till 6 trekanter och rulla ihop.
Jäs 30 min. Pensla med ägg och vallmofrön.
Grädda 10 min/225 grader.

Tre heta tips:

1. Den här degen kan man även baka hemmagjorda korvbrön med!
2. Ostfyllning samt riven ost på är en hit.
3. Likaså chokladfyllning ;)

Mycket mer spännande än så har det inte hänt idag..Vi har varit inlåsta inomhus undan getinginavasionen..och vi kommer inte undan här heller.. Igår blev Joanna stucken mitt på näsan..vi slår nog ihjäl minst 50 st. om dagen INOMHUS!!! Trots dörrar o fönster är stenhårt stängda!



Denna utmärkta brödkavel är köpt på Storegården Country Living, kolla listan på mina bloggar.. Perfekt att baka gifflar med! ;)

Om jag vann en miljon? Utmaning från anna och grisarna!

Undrar hur man skulle sätta sprätt på den?

300 tusen till stallet som inte finns än...
Och resten skulle jag betla bort lånen med.. Tror jag.. Och med lite tur skulle det kunna bli över litegrann..det skulle jag ge till min mamma och Per-Olof, så att Per-Olof skulle stanna hemma och renovera deras eget hus istället så att dom också får det lika fint som det överallt där Per-Olof bygger åt andra!!!

Där ser ni, det var inte svårt!!!!!

Vad skulle ni göra med en miljon???