fredag 8 augusti 2008

Gifflar




Stora smörgåsgifflar

75 gram smör
6 dl mjölk
50 g jäst
1 msk sirap
2 tsk salt
15 dl vetemjöl
1 ägg till pensling

Smällt smöret.Häll i vätskan. Värm till fingervarmt. Smula i jästen och lägg i salt och sirap.
Arbeta degen. Jäs 30 min.
Arbeta degen smidig. Dela degen i 4 delar och kavla ut till rundlar, ca. 25 cm i diameter.
Sporra till 6 trekanter och rulla ihop.
Jäs 30 min. Pensla med ägg och vallmofrön.
Grädda 10 min/225 grader.

Tre heta tips:

1. Den här degen kan man även baka hemmagjorda korvbrön med!
2. Ostfyllning samt riven ost på är en hit.
3. Likaså chokladfyllning ;)

Mycket mer spännande än så har det inte hänt idag..Vi har varit inlåsta inomhus undan getinginavasionen..och vi kommer inte undan här heller.. Igår blev Joanna stucken mitt på näsan..vi slår nog ihjäl minst 50 st. om dagen INOMHUS!!! Trots dörrar o fönster är stenhårt stängda!



Denna utmärkta brödkavel är köpt på Storegården Country Living, kolla listan på mina bloggar.. Perfekt att baka gifflar med! ;)

1 kommentar:

Linda Färnevik sa...

Vilka fina gifflar! Ska provas!