torsdag 17 september 2009

Mera lingon


Släkt Ohoj! Här skulle det behövas ett nytt tak...

"Aitta"


Gårdsbild från "Kaskela". Vad ska man säga? Det är en annan gård som vi i släkten nyttjar som sommarstuga. Jag föreslog Jörgen att vi kunde flytta dit ;) Han nappade inte omedelbart, mer ut i "bushen" än så här kommer man nästan inte..

Jodå,man blir ren här också :)

Rökbastun/Savusauna

Den här selen har min Morfar kört med.Mormors gamla hus.Joanna tyckte det var så mjukt o skönt..... Och jag tycker det är vackert! Här har även jag suttit och fikat med Moster Elli när jag var i samma storlek.
Dagens övningar har varit ganska lika dom andra dagars. Varit hos Mummu. Suttit och pratat och fikat.

Sen över till "Viitaperä" och plockat lite mer lingon, det låter som jag plockat massor, men det har blivit en hink. Man måste ju njuta av naturen och fota lite och leka med ungarna också... Och plurra i diket *No voi perkeleen perkele!!* De är blandat mossigt och bergigt i skogarna här.

Jörgen är visserligen ledig, men tog en sväng på den lokala brandstationen och kollade in lite brandbilar.

Förresten så hittade jag min gamla spark i ett förråd! Den är så gott som ny och lagom storlek till ungarna, den är nu nerpackad i bilen!

Även ett par säckar "muikku"-potatisar, det är ju så GOTT! (Typ mandelpotatis, som aldrig kan bli lika gott i söder som här)

Ikväll packar vi kapsäckarna och imorgon bitti tar vi adjö av Mummu. jag skulle ljuga om jag inte tyckte att det är lite jobbigt med tanke på att det kan lika gärna vara sista gången man träffar henne.
Ungarna är iallafall jätteglada över atyt ha träffat henne, dom två stora kramar henne rejält, men den minsta, hon är lite blyg..

Liten tur till "Kärkkäinen" igen, moster ska passa på att leta efter en motorcykelhjälm och jag funderar om jag ska komplettera med några fler Mumingrejer..det finns ju så mycket mysiga saker!
Sen styr vi kosan mot Hämeenkyrö, mina trakter där jag växte upp, ska sova en natt hos min Bästis, tillika f.d. granne.