torsdag 11 september 2008

Fru Anderssons gurka

1Kg gurka
1 L vatten
1 msk salt

Låt gurkorna ligga i saltvattnet 1 dygn

Ta upp dom, låt dom rinna av på diskbänken en stund. Medans du förbereder lagen.:

1,5 dl vatten
1,5 dl ättikssprit
3 dl socker
kanelstång
1 tsk vitpeppar. hel
2 (eller fler..) msk senapsfrö, gul
2 rejäla msk honung

Koka ungefär en kvart, honungen och sockret ska lösa sig och kanelstången ligga o dra ett tag..
Skiva under tiden gurkorna i lagom skivor. Lägg dom i en stor burk och häll på lagen. Stäng locket och beundra dina smörgåsgurkor i lugn och ro. :)

Hittade inget recept som jag tyckte verkade perfekt, så jag fick väl hitta på lite då.. Det här med gurkor verkar ju inte vara någon exakt vetenskap, så man ska nog krydda dom efter eget smak antar jag. Vi är inte så mycket för dill tex. så det skippade jag helt enkelt.,och det blev inte den rätta sötman förran jag petat i lite honung..
Lämnar inga garantier på hållbarhet o sånna saker.. det går säkert ha i lite bensoat om man vill.. men här i hushållet är vi storkonsumenter på gurka, så jag är inte särskillt orolig..
Visste ni en sån sak bara hur god en korvstroganoff blir med strimlad gurka i? Smaskens!