fredag 26 mars 2010

Visst är den här nu!

Våren alltså, den är ohjälpligt här, det går inte att missa nu.

Det tittar fram blommor lite här och där och jag har också gjort nånting som verkligen är vårtecken. Nämligen städat bort all hundbajs som kommit fram under snön :x
Hunden fäller tonvis med päls, hästarna börjar också göra sig av med sitt, svanarna och tranorna har flyttat in och tofsvipan hörs. Nu är det bara lammen som fattas!!!

Ungarna har idag badat i insjön som ligger framför stora ladugården..Dom var så blöta att dom faktist klädde av sig och badade på riktigt............. 15 grader varmt på eftermiddan..

Här nedan ser ni andra badare, gulankorna har funnit lite öppet vatten på dammen och dom tvättar av sig vinterns damm med besked.
Inget vårtecken kanske, men jag o Malin med varsin dotter tog en tur till Grums på Värmlands största matmässa. Lokalen lämnade en del att önska, trångt i skolkorridorer och tillställningen var fullt av tanter som skulle klämma sig fram till vilket pris som helst :o
Det är helt klart att västra-götaland ligger väldigt bra till i mathantverksväg och i synnerhet Falköping, det är inte för inte Falköping är den första citta-slow staden i Sverige. Mässan var ungefär som en vanlig torgdag här.
Men resan var inte förgäves!! Mycket nytt såg vi, framförallt var det intressant med annorlunda upplägg på presentationen.
Men måste nog ändå tycka att det bästa var att träffa Bente på Livet på landet bloggen. Helt sagolikt roligt att träffas på riktigt, internet i all ära.. Men även Bente gör sig bäst i verkliga livet! Hoppas det blir fler tillfällen, vi råkar ju bo sisådär 80 mil ifrån...