tisdag 21 december 2010

Stöpa ljus...

Har jag blivit helt snurrig? Två blogginlägg samma dag?
Nu kör vi så det ryker med JUL!
Var över till en granne och vän, Matilda och stöpte (heter det så?) lite egna ljus.

Så här såg det ut i början.

Ungarna var också väl sysselsatta med Selma och Stina, två kattsyskon som inte är mycket äldre än mina ungar, i kattår alltså..

Och lite eget pyssel till tjejerna, tomtar, Matilda är bara världsbäst på att fixa sånt. Tvärtom vad många tror, är jag faktist helt kass på sånt.


..och så dom färdiga, sneda, vinda o krokiga, men det går inte missta sig, dom ÄR handgjorda!

När Joanna hämtade julgranen.

Har hört att det ska bli ett riktigt oväder. Bäst att passa på hämta granen när det är så här fint och den lilla är hos Mormor och Elina på skolavslutning. Sagt o gjort.
Här är det ju bara att välja och vraka. Inte helt lätt att få nån uppfattning om hur dom ser ut..men det viktigaste tycker Joanna är att granen har en snygg topp!

Mycket snö och liten häst!


Våran arbetshäst väntar medans vi hugger granen.Så där! På vägen hem... Tur att det finns en varm och stadig rygg att sitta på efter att man pulsat i en halvmeter snö och letat gran..
LYCKA!

Presentation av våra nya djur!

Nytillskott 1 MUSSE
Efter att ha spöat Urpo till den grad att han behövt en smärre operation och 14 dagars penicillin och gäckat oss i månader...fick jag slutligen tagi honom! Kattskrället som jag bara ville skjuta...
Men, tji fick jag! När jag i full munderingen och kattburen i högsta hugg äntligen få tag i honom under hötorken... Vad händer då? Jo, katten börjar spinna.
Rackarns också, jag är hjälplös... Nu är han kastrerad och är officiellt min katt. Så gick det med det...
Han är jättego och en riktig hejare på att fånga råttor :)

Nytillskott 2 Gotlandsrusset Betty.
Vi behövde akut en ponny till, minsta fröken , hon skulle minsan inte åka barnvagn längre. Häst ska det vara! Så därför ärver hon nu Victory av Elina och Elina går över på B-ponny.
Ni kommer givetvis få utförligare information om denna lilla goding som flyttat hit :)


Nytillskott 3 Gotländsk kaninhona SOFIA.Nytillskott 4 Gotländsk kaninhane HUGO.Lite marsmallows till jul vill man ju ha!
En rolig ost jag kan rekommendera. Hittade i en delikatessbutik

i Ulricehamn idag.
Blåbärstilton! Smakar verkligen hysteriskt med blåbär..planerar att lägga detta på en digestive kex..ja, som en blåbärscheecake. God o skojig är den iallafall :)