lördag 25 juli 2009

Så här kasst gick det idag


Typ : Välutvecklad, lågställd 7
Huvud, hals, bål , kors: Vackert huvud, Grov hals, mäktig bål, kort bakdel 7
Extremiteter och rörelsernas korrethet: Rättställd 7
Rörelsemekanik i skritt Oengagerad 7
Rörelsemekanik i trav Kort, markbunden 6
Det kan jag ju inte klaga på, hon var i det närmaste istadig, bromsade och ruskade på huvet.Det är väl skillnad när jag här hemma hämtar henne ur hagen och sprintar fram och tillbaks på gårdsplanen.
Jag ringde faktist o frågade i veckan för säkerhets skull om man var tvungen att ha träns, eftersom hon ogillade skarpt det och fick till svar att "ja, det ska man ha".
Jag får ju skylla mig själv som inte frågade vad som händer om man visar i grimma iallafall. Tydligen ingenting alls nämligen, av 4 hästar som gick i ringen samtidigt så var det bara jag som hade hjälm och träns !
Bruksfolket har åter "imponerat" på mig. Inte första gången, jag säger då det, tur jag träffat några rejäla också, annars hade jag nog dömt ut hela bunten så här dags...
Det första jag ser när vi svänger in där är en gubbe som konstant vevar till sin häst i huvet med spö..om och om och om igen.. Jag blev lite uppjagad och undrade varför ingen ingriper! Sen tittade jag omkring mig o såg att det var tydligen praxis.. Bara för att hästarna var så förbannat ouppfostrade att dom inte rådde på dom på något annat vis.
Gubben som var värst, hans häst var den enda av kallbloden jag såg i ringen. Han släpade sin visare kors o tvärs och hit o dit och koncentrerade sig endast på att bängla med ledaren och gick knappt att varken skritta eller trava med.
Döm av min förvåning när resultatet lästes upp! Jag trodde knappt mina öron!! Gubben höjdes till skyarna som Världens Bästa Hästkarl som fick ordning på vilken häst som helst..
Och där hade jag stått och skämts å hans vägnar och tyckte det var riktigt pinsamt att bara se eländet.
Utan att överdriva, om detta hade hänt på en travbana, så hade det till att börja med inte kunnat fortgå för att någon hade genast ingripit.
För det andra hade personen fått avstängning så det bara visslar om det.
För det trejde hade det blivit en polisanmälan om djurplågeri.
För det fjärde hade det blivit en tidningsgrej om hästmisshandel på travbanan....
Både jag och Jörgen är helt förstummade över detta.