lördag 25 juli 2009

Så här kasst gick det idag


Typ : Välutvecklad, lågställd 7
Huvud, hals, bål , kors: Vackert huvud, Grov hals, mäktig bål, kort bakdel 7
Extremiteter och rörelsernas korrethet: Rättställd 7
Rörelsemekanik i skritt Oengagerad 7
Rörelsemekanik i trav Kort, markbunden 6
Det kan jag ju inte klaga på, hon var i det närmaste istadig, bromsade och ruskade på huvet.Det är väl skillnad när jag här hemma hämtar henne ur hagen och sprintar fram och tillbaks på gårdsplanen.
Jag ringde faktist o frågade i veckan för säkerhets skull om man var tvungen att ha träns, eftersom hon ogillade skarpt det och fick till svar att "ja, det ska man ha".
Jag får ju skylla mig själv som inte frågade vad som händer om man visar i grimma iallafall. Tydligen ingenting alls nämligen, av 4 hästar som gick i ringen samtidigt så var det bara jag som hade hjälm och träns !
Bruksfolket har åter "imponerat" på mig. Inte första gången, jag säger då det, tur jag träffat några rejäla också, annars hade jag nog dömt ut hela bunten så här dags...
Det första jag ser när vi svänger in där är en gubbe som konstant vevar till sin häst i huvet med spö..om och om och om igen.. Jag blev lite uppjagad och undrade varför ingen ingriper! Sen tittade jag omkring mig o såg att det var tydligen praxis.. Bara för att hästarna var så förbannat ouppfostrade att dom inte rådde på dom på något annat vis.
Gubben som var värst, hans häst var den enda av kallbloden jag såg i ringen. Han släpade sin visare kors o tvärs och hit o dit och koncentrerade sig endast på att bängla med ledaren och gick knappt att varken skritta eller trava med.
Döm av min förvåning när resultatet lästes upp! Jag trodde knappt mina öron!! Gubben höjdes till skyarna som Världens Bästa Hästkarl som fick ordning på vilken häst som helst..
Och där hade jag stått och skämts å hans vägnar och tyckte det var riktigt pinsamt att bara se eländet.
Utan att överdriva, om detta hade hänt på en travbana, så hade det till att börja med inte kunnat fortgå för att någon hade genast ingripit.
För det andra hade personen fått avstängning så det bara visslar om det.
För det trejde hade det blivit en polisanmälan om djurplågeri.
För det fjärde hade det blivit en tidningsgrej om hästmisshandel på travbanan....
Både jag och Jörgen är helt förstummade över detta.

5 kommentarer:

Bente sa...

Men fyyy va upprörd man kan bli....han skulle fått smaka piskan själv, gubbf*n!!

Familjen Andersson sa...

Det var inte bara han, det var fler.... :( Verkade vara högst normalt...

Anna sa...

Nä men.. det är ju inte klokt! Hela evenemanget borde anmälas verkar det som. Att det dessutom inte gick bra för dig måste ju betyda att de var helt hjärndöda hela bunten :-)

Familjen Andersson sa...

Det var ju inte orättvist med bedömningen, hon var heltrög och det är ju inte mycket mer med det. Men det som gör mig pisstoff är att jag fick klargjort att det var absolut nödvändigt att visa i träns..och sen var jag den enda som hade det... och det var ingen som sa nåt till dom i grimma :(

Ang. spöandet så har jag inte hämtat mig från det än. Snacka om skenheligt :(

guba sa...

Ja bruksfolket är ett djävla folk.Usch..

Grimma var jag helt säker på att endast föl fick visas i, åringar och uppåt skall ha träns, tydligen gällde inte det där du var???