söndag 9 mars 2008

3 barnsmor, det e jag det ;)

Dåså, då har vi tre tjejer då.
Skulle in på överburenhetskontroll i frdags vid elva. O det gjorde vi också.
Men doktorn tyckte att hon hade alldelss för lite fostervatten kvar såvi fivck snällt knalla upp på BB direkt.

Där fick jag nån sorts gel som skulle mjuka upp livmodermunnen för igångsättningen,,

Vi käkade lunch, sov lite, läste tidningar och hade det rätt tråkigt hela eftermiddagen.
Men visst började det hända skaer fram mot eftremiddagen, men inget som jag trodde var något akut..
Vid 18 tiden skulle medlet ha slutat verka.. Barnmorskan bestämde att vi skulle lugna oss till nästa morgon med ytterligare grejer o bara sova istället... Så hon ringde till förlossning och bokade in mig för igångsättningen morgonen därpå.

Fats jag hade redan börjat ana ugglor... Vi bestämde oss för att se på Lets Dance,kvällsfika och sen ta en promenad.. Men under tiden hade jag börjat få riktiga värkar.. Försökte kämpa med att se klart på Lets Dance men missade Tony till slut.. Då var vi tvungna att säga till om att det var säkrast att vi flyttade över till förlossningen..

Sagt o gjort, när jag kom dit pratde vi om ryggbedövningen som jag brukar få efter förlossningen för kirurgens skull och barnmorskan tyckte att det var då lika bra att ta det på en gång istället.
Det tog ju sin lilla tid att ordna med det och när det var fixat skulle vi vila lite, dom fixade fram en säng åt Jörgen och släckte ner.. Personalen skulle ta en kopp kaffe o vi skulle ses om en timme..
Dom han inte längre än utanför dörren förran jag var tvungen att be Jörgen att säga till om att dom behövde genast komma tillbaks.. Då var lilla fröken halvvägs på väg ut redan!
Snacka om snabba ryck! 2 krystvärkar o hon var ute.

Ingen kirurg, några stygn bara.

O ryggbedövninge, vilken gåva! Att jag aldrig fattat att slå näven i bordet o be om det förut. Det är ju en kakbit att föda barn med bedövning, helt ofattbart, jag skulle kunna göra det en gång i månaden!

Som ni ala fattar kunde det inte ha varit en enklare procedur än det blev den här gången, det tycker jag var väl unnat oss!

2 kommentarer:

Anna sa...

Återigen ett stort grattis! Hon här ju en kopia av Jonna! Fantastiskt skönt att det gick snabb. lätt och enkelt. Finns ingen anledning att vara stålmannen när man föder barn! Kram

Petra Martin sa...

STORT Grattis till ännu en tös! Jag kunde ha sagt att det skulle bli en tjej men vågade inte... En kompis till mig har två pojkar, hon säger att blir det fler så räknar hon med att det blir en kille till. Hon är en "pojkmamma" som hon säger själv. Jag tror att du är en rikgit tjejmamma... Hoppas allt flyter väl hos er. Kramar Pite-gänget.