tisdag 15 april 2008

Miina Lydia HeleneHur låter det då? Nu har vi bestämt oss att så får det bli..( Eller jag har bestämt och Jörgen får hålla med......)

Miina för att det är vackert och passar henne. Ett finskt jättegammalt namn, lika gammaldags som Elina.

Lydia är Jörgens farmor , dessutom är det Italienskt som Lucia och Maria.

Helene tog vi istället för Helinä som Mummu heter i andra namn, men det är för krångligt och dumt med Ä i namnet, om man inte tänker bo i Finland förståss.. O visst ja, min farmor heter visst Helena.

Märk väl att alla tjejernas namn följer samma mönster så att säga.

Miina Lydia Helene
Joanna Maria Irene
Elina Lucia Josephine

Ändå har vi klämt in både nånting finskt, italienskt, släktnamn och nånting bara för att det är fint i allas namn! och alla går att uttala både på finska o svenska! O så lite lagom annorlunda.


Idag har det hänt som inte får hända. Jag har fått ryggskott och eller ischias, var så kass i eftermiddags att Jörgen fick åka hem från jobbet för att rädda oss.

*lång ramsa med fula ord*

Jag har inte TID med att vara sjukskriven, har ju liksom lite att stå i..

Annars är det fritt fram för er alla att sätta igång o skära er o svimma och få hjärtstillestånd, det fixar jag, har nu gått klart förstahjälpenkursen och hjärt o lungräddning, bra va :)
Morsan med, det var tur det att hon var på samma kurs, hon fick komma o hämta mig o bära på Miina så jag kunde följa med, annars hade det varit kört!

Härligt, nu har skördesäsongen börjat!
först ut är brännäslorna, har plockat och lagat nässelpannkisar av dom, det är smarrigt värre med äppelmos till! Prova om ni törs, man blir hemskt brännd i munnen och halsen medans man äter :)
:)

O så har Elina håvat in sin första guldstjärna! Men syrran blev utan i morse, vi får se hur det blir imorgon.....

Inga kommentarer: