söndag 18 maj 2008

Tillbaka till istiden..


Hagel och drivis..kallt.. burr..
Jag fryser..det är t.o.m. så pass att jag funderar på att elda lite..

Har knappt varit utomhus idag. Vissa dagar är bara förlorade som min bästis Åsa uttrycker det. Detta har varit en sån dag.

Men nu när skördesäsongen äntligen är igång så ska man ju passa på.. Har ju gottat oss i nässelpannkakor och kirskålssoppa.. Imorgon ska det bli paj på ogräs ( tänk om jag hade en riktigt vrålskrattande smiley här, då hade jag använt den nu..)
På spisen står min hemliga häxgryta med fästingmedel, den vore nog nästan ätbar om det inte vore för tvättnötterna. Nu ska det ligga till sig över natten och imorgon silar jag ur alla örterna och häller upp det på flaskor och håller tummarna att jag lyckades i år med.
Detta kom till i ren desperation när vi hade fästingar i sängarna och jag var inte så sugen att byta ut det mot gift heller.. Kokade ihop allt jag nånsin kunde tänka mig skulle mota fästingar och voilá! Det funkade!

Börjar förbereda för Joannas födelsedag.Bakat tårtbotten t.ex.
Har idag lagt upp matsedeln, det blir flera olika kalas.. Vuxenkalas, släktingkalas, barnkalas osv. Man ska väl rätta sig i ledet, det är väl så man gör?? Har alltid tyckt det har varit urbota löjligt med dessa kalas..men se, nu har jag trilat dit *pinsamt* men vad gör man inte för sina små hjärtan !!!

Inga kommentarer: