lördag 11 oktober 2008

Oxfile är lyx

Eller hur att oxfile och potatisgratäng med kantarellsås betecknas för det mesta som lite lyxigt?
Men om allting är närproducerat i Jäla så måste det ju vara lyx-lyx-lyx?
Premiär åt kvigfile igår och ****** va gott det var! Erkänner villigt att oxfile brukar inte stå på menyn här i vanliga fall.. men kommer det från egen hage kan man ju passa på att frossa.. Till efterätt fick vi hemmagjorda inkokta päron med citron+stjärnanis och saffran.. Det var grejer det med lite glass...

Börjar redan vattnas i munnen när jag tänker på lammköttet som vi ska även frossa i i vinter.

Det är tur det man får lite lön för mödan.. för köttet ramlar ju inte direkt ner som manna från himlen..vilket många tycks tro.. Utan det är daglig slit med stängsling, skottning av skit, hökörning och förrymnda kor mm.

Apropå kor så är nu även vi inom blåtunge-restriktionszonen.. Jag måste säga att jag har inte helt hundra koll på vad det innebär..men rimligtvis måste det ju vara att vi inte får flytta våra djur ut ur zonen.. Måste läsa på på www.sjv.se

Ang. dom där söta husen..så behöver vi helt klart en eller flera sånna..För dom är så himla fina!! Och när dom ändå står där kan det ju bo kaniner i dom.. ;)

3 kommentarer:

Familjen Färnevik sa...

Ja det kan man verkligen kalla lyx, låter hur gott som helst! Här serverades det ärtsoppa... fast, det var rätt ok det med, även om ni uppenbarligen spelade i en helt annan division! =)

Läste också om blåtungan... Inget vidare, det där! =/

Familjen Andersson sa...

Ärtsoppa är underbart gott! Fast föredrar den finska gröna ärtsoppan...

Familjen Färnevik sa...

Ja ärtsoppa är toppen!

föredrar också grön men har inte hittat några torkade gröna ärtor i butikerna de senaste åren... =/ (kanske inte letat tillräckligt...?)

Vad skiljer finsk grön från svensk grön?