tisdag 4 november 2008

Saltat skinn idag


Nu hänger baggarna. Och skinnen, dom ligger saltade på logen. På fredag styckas köttet, då får jag lite att pyssla med igen när det ska ner i frysen. Men så gott det ska bli!

Grillade lammkotletter, lammstek med rosmarin, dillkött, helstekt lammsadel.. mm..det vattnas i munnen...

Jag tyckte att baggarna var så små i år, men jag kanske har misstagit mig. Skinnen var riktigt rejäla.. Inte nån sån bjässe som vi hade förra året, men hyggliga.


Det största skäck-skinnet tingat av Moster. En tänker jag skicka till min moster o så blir det ett par att sälja också. Klirr i kassan är inte fel heller.

Nu har jag först putsat bort onödiga slamsor och saltat dom rejält, 3-4 kg på varje. Och lagt dom på hög på en pall. Imorgon ser jag över dom och saltar lite till vid behov. Sen skakas dom av om en vecka och ny salt ska på. Sen kan dom få ligga ett par veckor, jag pytsar på lite extra salt om det ser ut att smällta bort. Jo, jag vet att det är lite överkurs, men att misslyckas med skinn för att dom är dåligt saltade vore det mest dumsnåla och dumlata man kan göra tycker jag!

Sedan hänger jag upp dom på staketet en vacker dag när det fläktar lagom, borstar rent ullen och låter dom torka litegrann. Rullar ihop dom till täta rullar och packar i säckar som jag packar i kartong och fyller i en följesedel om mina önskningar om beredningen och skjutsar in paketet till stan för att det ska åka med bussgods till Tranås.


Sen är det bara att sätta sig till rätta och vänta på att få rulla i skinn :)

1 kommentar:

Anonym sa...

Tur att du fick med "i" där i sista meningen :-)...*s*
Vi ses ikväll! Kram