tisdag 24 mars 2009

Fru Andersson tipsar:

En rykande, varm skål med lamm och kålsoppa i all sin enkelhet. Perfekt i det här urriga bakvintret som slog till inatt!
Nu kom det inte med på bild..men några skivor gäsene-special (lagrad ost från det lokala mejeriet) som får ligga överst och smälta så att det blir trådigt och klibbar på grönsakerna, lyfter soppan.



Så här gör jag:
Kokar först lammköttet sakta. Kokar potatisbitar, strimlad vitkål, lök och morotslantar mjuka.
Tar upp köttet och skär rent det från ben, fläsk och annat onödigt. Skickar över köttet i grönsaksgrytan och renset ut genom dörren. (Där väntar en hund och en katt med snålvattnet rinande... )
Har i bulljong samt massor med örter och vitlök och peppar och lite salt vid behov.. Sen får det puttra en liten stund till...det blir gott när det är lite överkokt och simmigt :)

2 kommentarer:

Bente sa...

Det där lät gott!! Det ska jag prova när jag får tag på lite FÅRkött här framöver!

Skumme sa...

Gjorde något liknande i dag härhemma, det enda som saknades var lammköttet :-/. Men våfflor till efterrätt blev det såklart i alla fall :-).