måndag 6 april 2009

Är lite upptagen med att klappa lamm..

Det tar sin lilla tid.. Alla måste ju få sina dagliga klapp :)
Nåja, visst tar dom sin lilla tid, förnärvarande 7 stycken. Har fortsatt 6 tackor att passa också som ännu inte lammat..

För dom som än så länge är lyckligt ovetandes kan jag berätta att min Tös är så pass illa däran av livmoderinflamationen hon ådrog sig i samband med betäckning i förrfjol.. att vi nu med samråd med veterinären har beslutat att köra henne till slakt :(

Otroligt supertråkigt är det.
Jag har inte direkt råd att rusa iväg och köpa en ny häst heller. Utan jag sätter mitt hopp till att jag får spara ihop pengar till ett finskt kallblod som min Morbror i Finland förhoppningsvis tar fram på sin häst som härstammar från mina hästar som jag hade när jag var liten!

Under tiden löser vi situationen med att köpa en ny ponny till Dangerous (Och Joanna) Vi har funnit ett mycket fint 3-årigt sto till ett mycket fint pris i Örebro. Rolf har ikväll besiktat henne och gett tummen upp. Henne tar vi.
Vi ska bara lösa hämntningen av fröken nästa vecka. På onsdag reser vi iväg med Tösen iallafall.

Tjejerna har lovat att jag får vara med o dela på deras ponnyn och köra dom. Tjejerna har också löst ridningen på ett fiffigt sätt, eftersom dom hade klart för sig att mamma inte kan rida ponny. Dom har bett pappa att jag ska få låna Henning att rida på och det gick väl för sig.
Det som Jörgen inte vet om är att innan han och Henning vet ordet av drar han timmer i skogen också och rullar på byn med promenadvagn efter sig :O ;)

Inga kommentarer: