torsdag 2 april 2009

Djur ut - djur in

Conny har gått ur träning som vi är vana att uttrycka det. Han har rest till ponnytravskolan på Åby för att prova på livet som skolponny. Passar han in så blir det en affär och han tjänstgör där i några år. Det känns som ett väldigt bra ställe att sälja ponny till. Man vet att dom får mat, skötsel och motion. Det finns många tvivelaktiga ställen man skulle kunna sälja ponny till annars där dom står o äter sig feta och saknar motion och stimulans...
På eftermiddagen fylldes djurbeståndet genast på med en liten, liten bagge. Ska den här blöta trasan stångas och vara stor nån gång?

Tjejerna blev givetvis utomsig av lycka. Som vi har väntat på lamm i år. I gengäld verkar det bli som att alla tänker lamma på en och samma gång. Känns som att det blir några intevsiva dagar och nätter här...... Det är så roligt när lammningen drar igång.. men jag vore inte helt ärlig om jag sa att det inte är skönt när den sista lammat och allting har gått bra...
Våran plan i år är att minska ner flocken och bara behålla dom som har papper för att ansluta till genbanken senare i höst. Så om någon är spekulant på ett gäng "oäkta" gute samt två blandraser så kommer det finnas till salu framemot senare i sommar.
Det värsta är att jag kommer att ha svårt att skilljas från två av dom utan papper, det är lite äldre damer som är så grymt tama och snälla, riktiga guldkorn!1 kommentar:

Skumme sa...

Vad ljuvligt med lamm! Att du ska sälja skulle du inte skrivit, blir ju sugen på att bli spekulant! Skönt att vi inte har någonstans att göra av dem så man sipper fundera vidare ;-). Om inte...hmm...vi kan väl höras om saken :-).