fredag 29 maj 2009

Årets höjdpunkt!

Och det är inte Morsdag jag talar om!


ELITLOPPET!!!!

Det är helgen när hela Sveriges, halva Europas och andra delar av världens hästfolk valfärdar till vår huvudstad.


Redan ikväll häckar dom ihärdigaste framför portarna på Solvalla. Men inte sitter dom och har tråkigt, nej, dom festar loss och har det trevligt.

Imorgon bitti när grinden öppnas, klockan 8 så är det kapplöpning till dom bästa platserna. E-läktaren är en klassiker. Det är där Glenn finns med sin trumma och det är där man har den bästa utsikten.

Hela publikplatsen kokar av spänning och förväntan och stämningen är så tät att man knappt kommer fram till toaletterna...!

Varenda värmning följs med örnblick och alla aplåderas och tjoas hejdlöst! Man har ju hela förmiddagen att slå ihjäl medans man väntar på första start.

Det brukar iförsig vara allsköns aktiviter redan på förmiddan.
Tidigare om åren har Björn "Skräcken" Linder invigt värmningarna och för den delen värmt upp publiken med. Han kunde lika gärna stå på sulkyn eller hänga under eller bakom, imponerande syn, han är inte direkt varken ung eller liten den härliga Skräcken.

Nakenbadarna i Balsta-ån så klart, där vakterna lite halvlamt springer efter. Ett år var en av vakterna fyndig och knykte kläderna för en av badarna. Haha..

Ponnyeliten och diverse andra påhitt brukar det bli och numera har jag hört att det har även klämts in lite artister mellan varven.Hur vet jag detta då? Jo...man har väl varit med nån gång när man var ung.... ;)

Inga kommentarer: