fredag 3 juli 2009

En heldag för mig o tjejerna

Mötte min Bästis Åsa med barnen i Jönköping. Det blir ganska livat när vi träffas, 5 barn, åldrarna 1,2,3,4,5 :) Sammanlagt alltså...
Jag o tjejrna flanerade lite på A6 medans vi väntade. Jag fyndade ett par rejäla gympadojor. Det var liksom på tiden, lite omväxling till träskorna och jodhpursen ;)

Vi åt på IKEA och gick ett varv, man blir ju alltid lika sjuk efter att ha färdigrenoverat hemma så man kan försöka göra lite fint också...

Sen fri lek i statsparken i Jönköping för barnen. Det var inte så pjåkigt ställe. Lekplatsen var riktigt stor och rejäl. Gratisnöjen är alltid bra!

Jag ska passa på att berömma "gubben" som hjälpte oss dit. Vi hade nämligen aldrig hittat dit från A6.. Jag frågade en gubbe på perkeringen utanför OnOff efter vägen. Antagligen såg han på en gång att det var ett pucko han pratade med, för han erbjöd att vi kunde få ta rygg på honom så skulle han visa vägen!
Genom hela stan och snirkling hit o dit..o sen var vi framme.
Fast han var antaligen ingen lantis, han sa att det var så hemskt långt dit... Faktist en HALV MIL. Moahahaa... alltså, en halv mil, det är ju en finpromenad på landet...

Som vanligt var det härligt att träffa Åsa. Vi kom framtill att vi nu känt varann halva livet.
Sen -93.


Sen bar det av för mig o tjejerna till Rimforsa för att hämta våra nya höns. Har avvecklat gotlänningarna av olika skäl och nu har det flyttat in tre kinda-höns med tupp. Mer om dom en annan gång.

Fattar inte hur den här kan bli på tvären hela tiden fast jag har sparat den rättvänt på datorn?

Här har vi kommit fram till Romforsa..och vilka små sötnosar!! (gotlandskaniner 2 v. )


Nu är det ju kört. T.o.m. Miina som är så liten hanterade dom med varsam hand och blev helt såld på kaniner. Joanna har ju alltid varit kanintjejen.
Nattbad efter vägen. Vi var trötta och svettiga. Tog årets första dopp för min del. Och det var hur varmt som helst!


Här hade man kunnat stanna hur länge som helst om inte asfalten kallat och vi behövde komma hem också... Var hemma strax före två tiden på natten.
Borta bra men hemma bäst!

2 kommentarer:

Familjen Färnevik sa...

Jättesöta kaninbebisar, men nog måste de vara äldre än 2 veckor? Kaninungar av andra raser (jag vet inget om gotlänningar) lämnar boet lite smått först vid 3 veckor... Vid 2 veckor har de just öppnat ögonen bara?

Ser fram emot bilder på kindahönsen, sådana har jag aldrig sett!

Familjen Färnevik sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.