onsdag 19 augusti 2009

Bästa receptet på gurka

Inga-Lills gurkrecept

3 kg gurka
½ kg socker
1 näve salt
dillkronor
svartavinbärsblad
senapsfrön

Lag: 6 dl ättika-9dl vatten
Koka upp lagen och häll över gurkorna, upprepa 2ggr.

Helt suverän smörgåsgurka! Den är lagom söt och lagom salt o sur och lagom krispig.
Det här receptet har jag fått från våran f.d. granne i Kjula, Inga-Lill. Hon är en riktig husmor som kan det här med gurka o gele och kålpudding, har fått flera utmärkta recept den vägen ;)

Har gjort en sats gurka, men eftersom det är strykande åtgång på den här måste jag nog göra en omgång till.... Ett tips! Snåla inte på svartvinbärsbladen :) Dom är vackra att se på också!

1 kommentar:

Anna sa...

Låter mumsigt!