måndag 14 juni 2010

Lantisar i stan

Vilken spännande resa jag o ungarna har varit på! Förra veckan besökte vi huvudstaden för att fira min kusin Leo som tog studenten och givetvis umgås lite allmänt med släkten,min moster Elli och Leos bror Kai. Minns ni Kai som bodde hos oss en sommar?
När vi bönner väl kommit till stan,måste vi ju passa på att testa alla fasciliteter som finns! Här på bilden åker vi på tjejernas första busstur. Från Orminge till Slussen. Mamma blev lite åksjuk, tjejerna tyckte det var jätteroligt att stå och titta i fönstren.
Vi gick en promenad i Gamla Stan, otroligt spännande var det att få varsin slant av moster och kila och snabbt slänga i den i gatumusikanternas gitarrfodral... Sånt har vi inte heller i Falköping, tråkigt nog, det är trevligt tycker jag!
Lite lunch från en kiosk och rast vid Slottet, tjejerna var inte särskillt inponerade av den faktist. Rände tvärs igenom Love-festivalen, det var nog därför vi fick flaggor med oss..men jag fattade aldrig grejen med den här festivalen....?? Vad var det liksom??
Givetvis tog vi också tunnelbanan och åkte många rulltrappor ! Idel gratisnöjen för en familj som oss!

Studenten med flickvän och bror. Ja, dom här hunkarna är faktist mina kusiner *stolt*

Stiligt värre fick Leo åka hem! Jag törs påstå att han hade det ballaste åkdonet på hela skolan!Tunnlarna var också omåttligt intressanta.
Jag passade på att arbeta en dag också hastigt och lustigt. Min gamla arbetsgivare tillika god vän hade lite kris med personal en dag, så jag hoppade in. Det var rolig omväxling och sån total kontrast jämfört med livet i Jäla, att ta sig genom stan i morgontrafiken.....
En NY BIL blev det också lika hastigt och mindre lustigt. Biljäkeln kokade efter vägen. Sån rackarns tur att det hände i Eskilstuna där mina Svärföräldrar bor. Fick hjälp att bogsera bilen till travbanan och hade sån otrolig tur med att jag lyckades snabbt få tag i en lämplig bil att köpa och fortsätta färden!
Men nu har Jörgen åkt tåg upp till Eskilstuna och lappat ihop min bil och den är tillbaks i trygga Falbygden, det är nog inte värt att åka härifrån en gång till......................
Elina sammanfattade Stockholm väldigt bra tycker jag, hon tittade på den galna trafiken och alla lysen och jäkt som vi såg: "Den här staden måste kämpa jättehårt" Så är det nog.
Borta bra, men hemma helt underbart!
Inga kommentarer: