måndag 1 november 2010

Husmorslångkok av hemslaktad ko ..

http://www.aftonbladet.se/debatt/kronikorer/lisamagnusson/article8027026.ab


"De hade varken tid eller pengar att klä sig snyggt, eller specialinreda sina hem, eller laga genuin mat. De tog hand om barnen, städade och fejade, saftade, syltade och snöt, lappade och lagade och tröstade, konserverade och fryste och vyssjade, slet och släpade, vände och vred på varenda krona"


Nu är det bevisat, jag ÄR en riktigt hemmafru :D

Och det där sista dom skriver om "cupcakes" har inte jag t.o.m. bloggat om det nån gång...?

2 kommentarer:

Linda Färnevik sa...

Läste artikeln, och inser att även jag är mer den gamla varianten av hemmafru. Det blir inte mkt inredning och fina kläder, inte ens cupcakes. Har aldrig bakat några. Det blir på sin höjd vanliga muffins. =)

malin sa...

Ja du, jag blev irriterad av artikeln och kände mig som ett ufo från en annan del av universum.... Håller med dig Linda, här finns ingen ljuv inredning i shabby chic eller vackra kläder i vitt och gamla romantiska spetsar från mormors vind.
Men inte heller vill jag påstå att det är att GÅ TILLBAKA til något dåligt att vara hemmafru, det låter som värsta mardrömmen i artikeln.
Jag menar att det är FRAMTIDEN att vilja vara hemmafru och ta hand om barn, gård och djur. Jag VILL ju laga genuin mat. Jag VILL ta mig tid. Jag VILL odla och producera min egen mat. Jag kan lappa, laga, slita, snyta och vända på varenda krona om det är priset jag får betala, och jag gör det med glädje !!
Eller så fattar jag inte ett jota av vad människan (artikelförfattarinnan) skriver.
/Malin