tisdag 29 mars 2011

Mera vårsyslor..Lite vårstädning. Sälja iväg bilar som inte används tex.


Här har vi ett prima exempelar av jeep som behöver lite omvårdnad innan besiktning. Lastbilsreggad och det funkar mycket dåligt med dagis hämtningar och så.


Annars en ypperlig gårdsbil! 4-hjulsdriven och lastgaller i. Kommer ut på blocket inom kort, eller så fort jag får häcken ur...Ett annat stensäkert vårtecken är SAM-ansökan! Men den är fix och färdig! Numera gör man det på datorn och det underlättar en hel del, även om det tar några timmar i anspråk.


Det är inte direkt något nöje att sitta med papper, men det har sina fördelar också, man får lite överblick över årets arbete och man tvingas tänka igenom planering med vallar och beten.


I år löpte flera av våra 5-års åtaganden ut och det krävde lite tankeverksamhet att se över vad vi skulle fortsätta med, vad som ska avslutas och vad vi ska gå in i istället.


Men nu tror jag visst att vi är klara för i år med pappersbiten av verksamheten som inträffar 1 gång per år. Med SAM och 5 st genbanker blir det lite att hålla reda på :)

2 kommentarer:

Flitiga Lisa sa...

Tänk så mycket pappersarbete det kan bli. Jag som trodde bonde yrket
var ett praktiskt yrke....I år har vi unnat oss att lämna bort SAM blanketten till ett profs. Oj så snabbt det gick.

Familjen Andersson sa...

Vi hade LRF första året...sen anlitade vi en privat kille som lärde oss hur man gör istället.. Vi är nog lite för mycket "kan själv" än vad som är nyttigt ;)