fredag 25 april 2008

Fortsatt snorande..o nu vet jag också vad muscovado socker är till för!

Börjar bli lite trött på den här förkylning..hoppas den ger sig snart.. :(

Ikväll blev jag tvungen att laga nån riktig mat, man kan ju inte leva på tunnbrödsrulle och tortellini bara för att kokerskan är förkyld..

Så jag svängde ihop grillad pepparbiff av hästkött med klyftpotatis och rödvins-peppar-gräddsås och broccoli och vitlöksbröd + cocos a la malta med jordgubbar till efterrätt.

Måste säga att ibland imponerar jag på mig själv :)

Från att vandra halvt medvetslös omkring med en rulle papper under armen till att plocka ihop en mindre fredags middag.. Ja, det duger väl.. ;)

Muscovadosockret då undrar ni? Jo, nu ska jag berätta om den..Den har stått i skåpet länge, länge och jag har inte riktigt vetat vad man gör med det.. Det passar ju liksom inte till nånting! Jag gick på det när dom har med det i matlagninsprogram och diverse mattidningar och det ska vara fantastiskt gott...

Nu var det så att jag ville ha vitlökssmör, men icke, vitlöken var slut. Då tänkte jag dra till med nödlösning, typ bearnaise på påse.. Men tji fick jag , inte ens det fanns det!!

Det var bara till att börja vispa i kastrullen en sås..Lite mosig är jag ju som sagt var så jag hade ingen klar plan på vad det skulle bli.. Men jag började med en pepparsås.. och sedan fick jag tag i en burk grädde som slank med..och när jag famlade efter soyaflaskan i kylen fick jag tag i flaska rödvin.. Det smakade jättebra i såsen och jag blev övermodig och hällde i en skvätt till..Men..det blev förståss för mycket.. :(
Det är här muscovadon kommer in, efter att febrilt ha tänkt på hur jag ska rädda situationen, för jag ville verkligen inte göra en NY sås, skvätte jag i av det här sockret, och SE såsen blev räddad!

Tillägger att vi satt ute och åt för första gången i år..Nu är det härliga tider!

1 kommentar:

Anonym sa...

Okej, jag har nog inte ens sett att det finns sånt socker ;-). Att äta ute är lyx, vi åt lunchen ute idag. Jag längtar till första grillningen! Krya på er! Kramizz