lördag 19 april 2008

Kört fort och fiskat kalvar


Dagens första uppdrag var att till Axevalla med hela familjen och Henning då. Jo tack, det gick rätt bra. Jag o ungarna tog sikte mot lekparken det första vi gjorde och stannade där tills allt var klart!

Här värmer Henning!

Visst gjorde han det bra..Men det finns fortfarande lite att slipa på.. Han snubblade till en gång och tog några galopp språng, på väg att överta ledning nånstans där efter 500m, men var snabbt på benen och sprang ifatt. Han var fyra i mål nån längd efter vinnaren. Vinnaren landade i mål på 20 blankt.

Nu ska vi bara komma på vad vi ska hitta på för att hitta det som stör honom..nästa gång är det nog susp på iallafall.. Eller det kanske inte är något särskillt..men vi tycker nog att han inte ska ut förran han är helt perfekt.. Alltså sopar banan med dom flesta!! ;)

Petra som läser här ibalnd vet jag, har Hennings morbror, Tino. Jag kan ju säga till henne och alla andra som känner Tino att dom är lika :)

På eftermiddagen gav vi oss på att fånga in kalvarna och ta dom ifrån sina mammor. Jo, jag vet att det är jätte taskigt :( mammorna är lite ledsna och saknar sina barn där ute nu, vi får se om vi får sova nåt..

Men vad ska vi göra. Korna är ju helt tokiga, och kalvisarna måste ju bli hanterbara!! Nu bor dom inne i hönshuset i en box med tjuren. Dom verkar helnöjda med arrangemanget.

Men det var ett cirkus att fånga dom! Efter lite misslyckade försök att få tag dom fick vi den brilljanta iden att fånga dom i nät. Det funkade över förväntan!

När kalven skulle ta sats och rusa mellan oss fångade vi in den istället med ett fårnät och sedan krängde på dom ett rep och ledde.. ( nåja.. ledde är ett fint ord..) dom in.

Det var svettigt företag, men det gick! tur att jag har jobbat på Janslunda och hanterat hästar som var unegfär lika tama som dom här kalven fast 10 gånger så stora, annars hade jag nog lätt tyckt att dom var lite jobbiga ;)

Men vad skönt det är att ha jobbat och huggit i ordentligt! Jag som mest slöar ...........

2 kommentarer:

Anonym sa...

Åja, slöa gör du säkert inte! Kul att Henning var duktig, men ännu roligare kanske att ni har nåt att jobba vidare med? Hihi.. kalvjakten hade jag velat se ;-) Kram

Familjen Andersson sa...

Vi är riktiga cowboys ;)Men dom artar sig, har idag klappat på dom båda utan att dom for ut genom väggarna!