tisdag 15 juli 2008

Fullt ös!

Nu är vi alltså hemmavid igen!
O det är full fart med vinbären. Jag har kokat lite gele idag på röda och plockat både röda o svarta till frysen för senare saft, man kan ju inte göra allt på en gång..särskillt inte med den lilla barnaskaran här!!
Har som vanligt lyckats koka över bären..det börjar nästan bli rutin...
Men lite rödvinbärsgele fick jag till, dom svarta tycker jag är godast i saft! (..eller borde jag göra lite gele på dom svarta med..??)

AAAAARGH! va jag är arg över att jag inte kan få in bilderna från kameran i datorn!! Då kunde jag visat semsterbilder.. Men jag drar hela resan i korthet:

Fredag:
Vi startar med Skara Sommarland. Lite karuseller o lotter o sånt och så avslutar vi med badet. Tjejerna blev helt tokiga! Elina gick överhuvudtaget inte att prata med, hon rusade mellan vattenrutchkanorna..
Sedan fortsatte vi till Farmor o farfar i Eskilstuna när alla var lagom trötta för att somna i bilen.
Till Emmys förtret tyckte jag mig se Idol-Ola..eller Danny (jag kan ju inte se skillnad på dom..)vid Burger King..medans hon var inne o handlade burgare.´:)
Vi kom upp till dom och fick fika. Och så gick jag o Emmy en promenad vid travbanan. Det känns ju lite skumt att bara dra benen eftersig där när jag är van att ARBETA där :)

Lördag:
Jag praktiserade lite vid stallet hos Svärföräldrarna, vill ju veta om jag fortfarande kan leda hästar o skotta skit, det klarade jag!
Vi fick smörgåstårta till lunch och sedan rullade vidare mot Strängnäs till Ulva o Ulric.
Det blev en kväll med grillad mat och trevligt sällskap.

Söndag:
Vi skjutsade hem Emmy och det bar av mot Peo på Gålö. Det blev grillat igen och vi avnjöt kvällsmaten vid bryggan vid stranden. Tjejerna hade inte tid att äta, dom plaskade omkring i vattnet så klart!
Lite senare värmde Peo bastun och det blev varmt o skönt med tillhörande dopp i havet så klart! Då kunde man ju vara avundsjuk på sig själv, tänk att jag växte upp så, då var det ju helt normalt! Man borde nog ha fattat att uppskatta det bättre!!!!

Måndag:
Vi kämpade på hemåt. Ett stopp vid min internet vän Gunnar med familj blev det. Mycket trevligt besök. Fika och rastning av ungar.
Var hemma sena kvällen.

Det är klart roligt
att var borta men alltid skönt att komma hem!

Vi såg en potentiel heldagsutflykts ställe efter vägen. Skule nog kunna tänka mig att tillbringa en dag i Karlsborg! Det såg mycket trivsamt ut!

1 kommentar:

Anonym sa...

Låter som en späckad men kul semestertripp! Ang. svarta vinbär är de väldigt goda att göra gele på, eller sylt! Kram