fredag 29 augusti 2008

Mjölbaggar, blä!

Idag fick jag en överraskning av det mindre trevliga sorten. Hade glad i hågen gjort en surdeg..o skulle bara ha lite till med mjöl.. o då upptäckte jag att det satt som spindelväv under påsen.. Mjölbaggar, det har jag aldrig haft förr..

Ut med rubbet ur skafferiet, tömde ur alla mjölpåsar, gryn, nötter o frön o kakor i hinkar. Det blev 4 st 10 liters hinkar....Och en påse med pasta o ris o sånt som måste kokas innan jag kan ge det till djuren..

Det finns en mening med allt..Inte nåt så ont att det inte finns nåt gott med det.. Nu har jag ju rätt mycket mat till grisarna ett tag :)

Skafferiet är tokskurat och nu ska jag åka till IKEA o handla burkar..så jag säkrar mig från eländes odjur i framtiden.. TVI TVI TVI...

En del hade säkert gott att spara.. Men dom jäklarna lägger ju först ägg, o dom är så gott som osynliga..Sen blir det en larv, rosa med svarta ögon på... Och tillsist blir det en mjölbagge av det.Dom kom till Sverige på 40 talet med importer från utlandet.
Så här mycket vet jag nu av mjölbaggar tack vare att dom flyttade in i mitt skafferi..

Annars har jag börjat klippa mina fårdamer igen. Det är så himla roligt!
Idag har jag klippt min gammeltacka, jag ger mig på att hon också tycker om det! Hon kliver upp på bordet så fint och så ser hon faktist ut att tycka om när jag klipper henne..till skillnad mot vissa som bara står o tjurar..

Jörgen har förresten varit glasmästare idag och bytt ruta på den röda jeepen. Nu ska jag beställa tid för besiktning.

4 kommentarer:

Annalena sa...

Hej fin sida du har, ja vi är ju nästa grannar.
Inget kul med mjölbaggar, känns som det kryper i mitt skafferi med men jag städade där häromdan så det ska nog vara lugnt :)

Kika gärna in hos mej www.nogg.se/schapendoes

Anonym sa...

Halloj stumpan! usch det är skit jobbigt med mjölbaggar har haft det en gång. Men vi fick ta dit anticimex. Jag vill oxå åka till IKEA, när ska du dit?!
Jädrans kunder som inte gynnar lokala hantverkar ;)!! hihi Gött att det ordnade sig! Hur mår grisarna? Kram

Familjen Andersson sa...

Va roligt att du hittat till min sida.. Och vilka underbara hundar!!!

Anna: Imorgonbitti?

Familjen Färnevik sa...

Se mjölbaggarna som ett proteintillskott... (och ta inte illa upp när jag isf tackar nej till fikat! ;-))