torsdag 2 oktober 2008

Slaktaren heter inte Von Lidl..


Nu ligger våra rymmarkor i tryggt förvar. I frysen. Det blev några kilo, vi kommer att klara oss över vintern om man säger så... Ingen svältdöd här inte..

Jag tror t.o.m. att vi kan bjuda på några brakmiddagar!!

Det svåra är bara att veta vad som är vad. När man får jättestora bitar kött på bänken..? Vad är fransyska? Entrecote? Högrev? Innan o ytterlår? Det blir lite svettigt. Enda man kan vara helt hundra på, det är ju filé och slaksidor. :)

Ska jag skriva upp på att göra listan :Kurs i styckningsdetaljer!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Märker de inte upp det?!
Vi är ju med när det slaktas och då märker jag det själv, för jag är urkass. Glöm inte mig när du ska gå kursen ;-) Hur många köttfärspåsar blev det? Vi hade 83 vid senaste slakten och jag tycker fortfarande frysen är full med köttfärs. Därför blir det ofta tacos här!

Familjen Andersson sa...

Jag var ju inte med vid styckning..o så kaxig som jag är trodde jag att jag kunde detta.. Men tji va knivigt det kan vara..

Det var tre helbackar med köttfärs, a´ kanske 50 liter......