onsdag 12 november 2008

Alla är löss tills motsatsen är bevisad.

Morbror Tino Lep


Alice o jag rider Monté.


Dangerous


Det är en bra inställning .. :) Men nu måste nog Dangerous ha bevisat tillräckligt. Jag måste säga: Detta är den bästa hästen vi haft!


Efter en besvärlig resa med mycket trafikproblem bakom galopperande hästar spurtade hon vansinnigt till en andra plats när hon kom loss 350 meter kvar. Enligt vittnesuppgift rent flygande svepte hon fältet.


Dessvärre är det knappt spelbart längre, ingen kan ju ha missat henne...

Jag vet att många häöjde på ögonbrynen när vi valde att betäcka Alice.. Hon kom aldrig till sin rätta i tävlingssammanhang och slutligen fick vi klart för oss varför. Hon led av hjärtflimmer.


Men tävlingsinstinkt och humör hade hon så det ibland rann över som kokande mjölk...


Personalen kom aldrig överens med henne och särskillt många hade nog inte kommit på tanken att vare sig sitta på eller bakom henne..


T.ex. starten på Romme en sommarafton 2000 är ju en klassiker! När jag fick springa före och göra plats.. När Alice väl fått börja röra på sig så stannade hon inte gärna.. Inte ens när hon kommit in i stallet, benen fortsatte att springa :)


Men inte så att hon NÅNSIN skenade, oh nej, det var bara så mycket myror i brallorna! Av den anledningen gick hon tex. med automatkäk, det fanns ingen som kom åt att käka av henne efter ett lopp, hon sprang och ruskade på sig :)
Men vi älskade den här tokstollan och att det fanns tonvis med kapacitet och framför allt en vilja av stål, hon dog hellre än gav sig, det gick ju inte att missa!
Så nu vet ni alla att Dangerous namn inte är taget ur luften.. ;)

1 kommentar:

malin sa...

GRATTIS till en fin häst !