tisdag 25 november 2008

Dagens julpyssel
Lite julgodis..det är dags att lägga i högväxeln, det är ju för sjutton första Advent i helgen! Det gick upp för mig idag.. Jag kan inte ens skylla på mammaledigheten, jag har aldrig särskild bra koll på datum , vad det är för vecka har jag aldrig en blekaste aning om! Om jag har en tid att passa brukar jag titta lite på klockan, men annars vet jag aldrig vad klockan är.
Det sägs ju att om man har ett defekt sinne så skärps ett annat istället. Jag kan inte räkna. Helt värdelös på det och siffror överhuvudtaget. .Så att köra häst efter klockan har jag varit så dålig på att jag blivit riktigt bra på att uppskatta km tider istället. Jag brukar göra som dom flesta amatörerna, tittar nyfiket på klockan och så drar jag till med nånting som låter bra.
Ska dra en hemlis, när vi ändå snackar klockor. När jag började hos Roger för hundra år sen och vi åkte ut för att värma inför start.. hade jag inte ens med mig klockan.. När vi vänder upp hojtar han åt mig att ta ledning så kollar han ifall jag kan klockan.. -Kör tretti!
Hopsan hejsan, för pinsamt att säga att jag åker ut och värmer utan klocka.. utan jag vänder upp och så gasar jag på lite grann. inte för fort och inte för sakta, det brukar vara tretti-fart.. Fyrtio, det är ganska långsamt och Tjugofem, det är ganska fort :)
Nåja, körde 2140 m på prick 1.30,0. Jag har än idag inte erkänt för Roger att jag körde utan klocka, men han var helnöjd..

Det här receptet kommer från min vän Ulva, det blev riktigt, riktigt gott! Detta skriver jag upp i min hemliga skrivbok med dom allra bästa recepten!
Ett tips! En sån där snurra man delar pizza med är mycket bättre än kniv att dela med!


4 msk vetemjöl


1 msk kakao


100 g smör


4 msk sirap


3 dl socker

ev. en kaka ljus chokla

* Bubbelkoka alla ingredienser ca 20 min. Rör ibland


* Häll smeten på folieklädd plåt


.* Skär i bitar innan den blivit för hård.


* Om man så önskar täcker man bitarna med smält choklad.

2 kommentarer:

Anonym sa...

jag fattade ingenting ang. 30-fart etc. mer än att du inte hade nån klocka *s*

Familjen Andersson sa...

Haha, det är nte så lätt :) Men merparten av mina läsare är lite av travfolk som förstår vad jag menar *förlåt*