torsdag 20 november 2008

Lunchtips!

Vad sägs om en utmaning eller vad man nu ska kalla det....? Minigrisen hade ju en tävling förut.. Jag tänkte mig en simplare variant, Jag provlagar och kommenterar, men skippar poängen. Vinnaren är välkommen på lunch :)
Maila mig ditt enklaste snabbaste recept som är dessutom den godaste och helst nyttigast också! Plus i kanten om det går att förbereda dessutom!

tessmoliis@hotmail.com

Jag börjar då:

Något vi får till lunch ibland (eller kvällstugg för den delen) Är tacorullar jag lärde mig av våran f.d. granne Marianne.
Jag har piffat till dom lite extra för nyttighetens skull :)

Stek köttfärs och krydda med valfri taco-kryddmix enligt anvisning. Blanda i tärnad papaya och färsk ananas, lägg ett par matskedar av röran på ett tortillabröd och rulla ihop.
Lägg rullarna i en form allt eftersom, det är fördel om dom ligger som packade sillar så rullar dom inte upp sig.
Lägg över rejält med tärnade tomater. Och så riven ost förståss uppepå!
In i ugnen tills osten fått färg!

Det är inte ofta man har exotiska frukter hemma rent spontant.. Men man kan ju ta precis vad man vill! Strimlad vitkål och morot i är jättegott också! Eller bönor! Och majs! Jag har bara nyligen upptäckt att frukt passade väldigt fint till som omväxling...
Går jättebra att förbereda fram till ugns momentet.

Dessutom, om man har resurser, så är det en rätt som passar väldigt bra för det självhushållande hushållet. Det tycker jag är en fördel också, att man inte behöver åka till affären och handla allting, man kan leta lite i frysen och skafferiet vad man har.. Och inte besvärligt att variera antalet portioner eller frysa in matlådor av..

Sätt igång, bräck mig!

Inga kommentarer: