måndag 12 januari 2009

En helt normal resa till stan tur och retur

Jag har inga bilder idag heller, lyckas inte föra över bilder från kameran till nya datorn.
Men jag berättar om min dag på stan med lite ärenden.. Det finns folk som inte tänkt på att det tar lite mer tid med ungar på stan än utan :)

Vi startade hemifrån halv ett, sablar, glömde lägga in ved..det är lite körigt att få på alla kläder och in i bilen innan nån ramlar eller geggar ner sig på annat sätt och så ska lunchen fodras till djuren också...Vänder vid bygdegården och åker hem o fixar det.

Lämnade av Elina i Floby. (Miina vaknade och behövde ammas lite..)

Vi kom till stan, både Joanna och Miina sov. Nu gäller det vara smart, vad kan jag göra medans dom sover? JA! Jag kan skicka skinnen med bussgods. Det gick galant, ingen vaknade o skinnen kom iväg!

Nu ska vi hitta en parkplats och in på Försäkringskassan. Miina ledsnar att köa efter ett tag.. vill riva ner julgranen där..och kryper frenetiskt dit så fort jag släpper henne. Håller jag henne gnäller hon o spratlar för att komma loss. Joanna försöker distrahera henne och lyckas nästan.

Nu in i bilen igen och åka till biblioteket. Äh, nu luktar det misstänkt från Miinas blöja.. Och jag som inte fick med nån extra.. Joanna får se att det är rim o ramsor i barnhörnan.. Jag får dåligt samvete, Joanna tycker det verkar jättekul och vi måste hasta vidare för att skaffa blöjor..
Böckerna lånade iallafall.

Skulle lämna pappren från försäkringskassan som vi fixat och ansökan på vårdnadsbidraget..men upptäcker att Jörgen behöver ocks skriva under.. Blir inget med det, in i bilen igen.

Åker till PAs för där finns det en bra toalett och det går att köpa blöjor. Joanna börjar bli hungrig också, det finns ett fik där. Hmm.. F*N. toaletten stängd för reparation. Köper väl miljöovänliga tvättlappar med och gnuggar hennes rumpa med kemikalier i bilen istället.
Sagt o gjort, blöjan bytt. Nu blir Joanna kissnödig.. o toaletten funkar ju inte.

Drar till centrum..det måste finnas ett fik med toalett :) Hittar en ocj så kissar vi.. Shit, nu gick dragkedjan från Joannas overol... nu blir det kallt.. Vi fikar och med nya kraffter drar vi vidare. Ska kolla om det finns plats på "funkykids" dansskola för Elina. Öppnar dörren, "hälsotrappa" det kan dom ta sig i *rsl*t på. Hälsotrappa med barnvagn..orkar inte leta efter en hiss, drar vidare...

Apoteket nästa. Uträttar ärenden utan missöden. Förutom att kvittot har blivit en dag för gammalt och jag kan inte registerar poäng för 800 kr. Men det var ju nyligen jag var i stan senast..?

Nu är det bara mathandeln kvar. Miina börjar bli trött så vi får lägga in turbon. Hon gnäller lite..men det går, vi får nog med oss det mesta vi skulle ha. Jag bär henne och Joanna hjälper till att "blippa" varorna. Inte ens avstämmning i kassan, det här måste vara min lyckodag!

3 kommentarer:

Bente sa...

Puuhh...man blir ju andfådd bara man läser om din dag ju...! :-)

Skumme sa...

Underbar beskrivning! :-D Kan se er framför mig, pust! En vanlig arbetsdag för de flesta ter sig nog betydligt lugnare!

Anonym sa...

Vilket skratt du fick fram hos mig här på morgonkvisten! Du goa underbara mamma! Kram