lördag 10 januari 2009

Det var då det..

Av en händelse sprang jag på en artikel i Eskiltuna Kuriren. Ni som var med minns och ni som inte var med får en liten inblick i vårat förra liv.. Kommer någon ihåg Firm Prize? Riktig, riktig knäppgök :)
Dison känner dom flesta av mina närmaste till, han var mitt hjärtegryn.. Som tur är har tre små hjärtegryn fyllt hans plats numera ;)
Men vilken kväll det var när "Firren" slog till, sablar! Varm och skön kväll, jag tror visst jag var gravid med Elina...
Chicago Bel, han blev rädd för en funktionär och bröt sönder vagnen i volten och sprang ett par varv lös. Jörgen fångade honom själv och fick 500 spänn för rådigt ingripande. Donald Bulwark gjorde ett hyggligt lopp vill jag minnas och så hade vi nån som kvalade. eller..det var kan ha varit Charleston som gick premie. Han har sedan utvecklats till en riktigt finfin häst har jag sett :) Han har säkert tjänat över en halv miljon vid det här laget!

Firm Prize skrällde i V5
Jörgen R
Andersson svarade för en av de största V5-skrällarna man upplevt då han i den första avdelningen på tisdagen vann med Firm Prize till 92 gånger medan V5-värdet stack direkt upp till
2 949 kronor.
Utan att ha gjort någon efterforskning kan man slå fast att detta är ett av de högsta utgångsvärdena på V5.
Jörgen bjöd
Firm Prize ett perfekt lopp i fjärde in. Han kom ut 600 kvar och fick en fin rygg i tredjespår. Attacken sattes in 250 kvar och i sista stegen kunde Firm Prize avgöra.
- Jag trodde lite på honom och hade sagt till mina hästägare att han var en
rysare. Det löste sig väldigt bra och jag behövde egentligen inte bruka honom. Trots det blev det hårt i mål och det berodde på att balansen inte var perfekt i dag. Det ska vi jobba på till nästa gång som blir i Sverigeloppsuttagningen, berättade Jörgen.
Rysartips
Jörgen R
Andersson har 18 hästar i träning och dessa hästägare var alltså väldigt nöjda med det rysartipset de fick av honom.
Annars har det inte varit så stora framgångar sedan han återkom från
Italien för något år sedan. Detta var första tränarsegern sedan i juni förra året då Jörgen vann med Dison på Visby. Anledningen till detta är delvis att Jörgen mest har unghästar i träning.

Aaaargh, och det där Sverigeloppsuttagningen gick ju åt fanders, Firren fick en sko över läppen och felade. Maximal otur!

Inga kommentarer: