tisdag 26 maj 2009

Nu vet jag lite mer om Permakultur

En heldag på Bygdegården här hemma i Länsstyrelsens regi. Ärligt talat hade jag ingen blekaste vad permakultur vad för nånting innan, men nu är jag mycket klokare!
Det handlar alltså om att bruka jorden ur ett hållbart perspektiv och samverka med natur, djur och människor.
Som tex. tänka på vindar och solvinklar och använda djuren på ett bra sätt i trädgården med gödsling och ogräsbekämpning. Och inte minst att göra det lätt för sig at sköta trädgården!!

Nu ska jag suga på det här ett tag och se vad jag kan få ut för nyttigt för våran odling här hemma. Helt säkert kommer jag göra små förändringar även om det glädjer mig att jag inte har varit helt ute och cyklat med mina egna tankar utan att ens så mycket som att tittat i en bok innan. Man har liksom lärt sig den hårda vägen om ni vet vad jag menar..............

Bara att komma hemifrån och umgås med vuxna människor var faktist ganska skönt... och god mat bjöds det på också... och det var ju inte ens långt !!!! :) Toppendag!

Sen cyklade jag hem för att byta om och tillbaks till bygdegården igen, cirkelträning på måndagkvällar youknow, jag kan snart flytta in permanent där!




Våra grannar Wardins ställde upp.


Inga kommentarer: