söndag 14 november 2010

Längtar så gruvligt till jul..

Jul är för mig en riktigt höjdpunkt! Älskar att planera och slå in julklappar, julbaket, matlagningen, pyntet..kan inte riktigt komma på nånting som är jobbigt med jul...? Det vore väl julstädningen isåfall!

I vår familj är vi måttliga med julklapparna också, så jag kan inte ens klaga på att det blir dyrt. Har faktist, på tal om det, tänkt starta en FB-grupp.
Det är någon allmän uppfattning att det är fult att ge bort nånting begagnat ? Jag tycker det är fint jag! Men är man osäker, då gör man ju inte det. Men om det finns en grupp som man kan kolla i, så vet man vilka som tycker att det okej med begagnat?

Inuti min egna hjärna kokar det redan för fullt med julplanering! Tänker börja med alkoholhaltiga, måste inspektera hyllorna i matförådet efter glögg..jag tror vi har så vi klarar oss, annars har jag tänkt använda svartvinbärssaft till att sätta en glögg, det är hög tid nu!!!

Men en julsnaps ska det bli... nånting med apelsinskal, kanelstång, färsk ingefära, honung..mmm grunnar lite på detta! Hade nån bra ide häromdagen, har nu slarvat bort det iden, men den kommer nog snart igen =)

Nya julgardiner, till vardagsrummet. Måste handla tyg!!!

Kan någon lära mig snabbt som ögat att tova ull? Jag har en sån wonderfull ide på kuddar, sydda av tovad gute-ull.. Snälla? Dom skulle sitta som en smäck till jul! (mm, som julklappar också)

I år skulle jag vilja stöpa ljus, det vill jag varje år, det är nämligen ingen vacker tradition för mig, jag skulle bara vilja göra det. Grenljus till julbordet.

Grisen! Måste kolla när grisen slaktas! Har ingen egen, gör det lätt för mig och köper köttet istället. Hur dyrt det än må bli, kommer det ALLA GÅNGER vara billigare än att föda upp sin egen..*har provat*
Grisen ska bli julkorv, leverpastej, skinka och revbensspjäll till julbordet. Kanske sylta också.. och lite fläsk i köttbullarna.. Har jag glömt nåt?

Letar redan efter nya smarriga ideer till sill! Har du nån?

Detta är lite till att börja med, jag kan nog iallafall börja baka lite o lägga i frysen :)

2 kommentarer:

Marie sa...

Hej
Du kan nålfilta ullen finns material på panduro och är jätteenkelt. Man har en sorts nål och en mjuk platta och sedan pickar man med nålen så att det tovar ihop sig Blir precis som tovad ull kan funka till dina kuddar?

Familjen Andersson sa...

Kan man alltså även göra liksom "filtar" på det här sättet. Jag trodde det var bara mindre föremål :)

Är det inte tidsödande?