onsdag 17 november 2010

Det ser alltid så rart ut med ulliga lamm och smarriga kotletter

Men det gör inte en back med inälvor!

Har slaktat idag. Det är helt underbart när lammen föds och går på bete och växer till sig.. Tills dom blir stora baggar och stångar varandra och är allmänt busiga. DÅ är det helt underbart när dom försvinner..
Det är så lugnt och fridfullt i fårhuset ikväll, jag o ungarna var där länge och klappade och matade tackorna med lite godis.

Nu ska baggarna hänga några dagar. Ikväll har jag dock hat lite arbete med dom ändå. Tagit vara på ovanstående back samt saltat skinnen.
STORA skinn fick vi, är lite nyfiken på slaktvikterna, måste fråga Jörgen när han vaknar imorgon, glömde det ;) Dom ser stora ut iallafall.

Har putsat av lite öron, snoppar o juver och annat krafs från skinnen. Lagt ut dom och sträckt lite försiktigt åt alla håll och sen gnuggat dom med salt ordentligt och hällt på ett rejält lager också.

Det är så fint så här års att gå ner för landning. Nu ska jag också sina kon och när skinnen är skickade och den sista kålen upp-plockad ur landet, kan vi väl säga att det är slut på det här året.

Sen kommer jul. Och knappt har vi hämtat oss från julen förran man sitter med näsan i frökatalogerna ;)

Inga kommentarer: