tisdag 4 januari 2011

Nytt år, nya utmaningar!

Så var det 2011.

Vad ska man tro om det nya året? Och det gamla?

Det gamla året var precis lika bra som dom flesta åren, även om jag verkligen tänker efter, kan jag inte riktigt komma på att jag nånsin haft ett riktigt dåligt år!

Det har både sålts av lite djur, bla travhästarna lämnade gården. Det blev riktigt lyckat kan man väl säga, iallafall till en början för Henning, han gick ju ut och tog ett par segrar på raken direkt och blev utvald till månadens häst på Axevalla. Det värmde så klart.
Sen har väl inte fortsättningen varit lika lysande för hans del, men så länge det fins liv, finns det hopp!
Dangerous är jämnbra som alltid :)

På hästfronten har det ju tillkommit ett litet nytillskott i form av ett russfröken, ja, jag har lovat en egen presentation för henne..det kommer!

Det var vårat första år med kaniner på gården och det har varit både roligt för min del och utvecklande för barnen, som har tagit ett fint ansvar över sina egna husdjur måste jag säga!

Nytt på självhushållningsfronten blev ju projektet mjölk-ko som helt klart gav mersmak! Nu är kossan sinlagd.men det blir nya tag i och med kalvningar i år!

Det har byggds för varje ledig minut i vanlig ordning och sakta men säkert så blir ju vissa projekt färdigställda också..även om tvivlens ögonblick uppstår lite då o då ;)

Alla har varit friska och det har överhuvudtaget inte funnits några större bekymmer att klaga om :)

Det nya året är full av förhoppningar och även en liten farhåga...
Som vanligt, så tror ju jag att I ÅR kommer växthuset upp!! Den som lever får se.. jag hoppas lite på ett badrum också och framförallt att flis-eldningsbygget ska bli helt färdigt, för trots att det är varmt och skönt och NÖDVÄNDIGT är det ett ganska tråkigt projekt och vore skönt att bara kunna släppa den biten och veta att det funkar.
Elina kommer att börja första klass och det är självklart en stor milstolpe..hon föddes ju nyss ;)
Hoppas att kunna involvera hästarna i lite mer gårdsarbete, ponnysarna i par och Mango har ju blivit 2 år och bör lämna förskolan nu också. Liiite mer arbete på riktigt ska hon nog kunna bidra med!
Odlingsbiten ökar för varje år och i år tar vi klivet ut på vallen och lägger igen grönsakslandet i trädgården, vi ryms inte där längre! Det ska ökas och effektiviseras! Detta har jag stora förhoppningar på!
Vi ska också bygga ett mer användarvänligt matföråd..den här gården är ju knasig och saknar jordkällare, vi har trängts i ett rum i verkstaden..
Höns-ank- och kaninhuset (där även Musse bor) har börjat få sig ett rejält lyft..och fortsättning följer!
Två saker som jag tycker är lite jobbiga... det första är att i år har vi 3 kaninhonor och det innebär många ungar..o det innebär kaninkött på menyn... VEM ska slakta kaniner hos oss? INTE jag tror jag...
Det andra är att det börjar bli dags för mig att lämna gården då och då..och lönejobba litegrann. Det ställer ju till en hel del och innebär mycket planering för att man ska få vardagslivet att klaffa... Jag har fortsatt If-ombudskapet kvar och kanske kan jag utveckla den biten en del i år och på så vis skaffa mig lite imkomst. Tänk på mig när det fölas och valpas i år !!

Inga kommentarer: